Mitä partio on?


Partio on seikkailu. Partio on leirejä, retkiä, tapahtumia, luonnossa liikkumista, ja hauskanpitoa saman- ja eri-ikäisten seurassa. Opitaan ryhmässä toimimista, samalla itsenäistymistä, uusia tietoja ja taitoja elämää varten. Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partiota harrastetaan paikallisyhdistyksissä eli 850 lippukunnassa ympäri Suomen. Suomessa partiolaisia on 70 000 ja koko maailmassa 38 miljoonaa. Suodenniemen Suonkiertäjillä (SuSulla) on jäseniä reilu 30. Partio on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa.

Koska kokoonnutaan? Koulujen lukuvuoden ajan on 1-1,5 tunnin partioilta kerran viikossa. Aikuisilla ja muilla isommilla partiolaisilla säännöllinen osallistuminen on johtajiston kokous kerran kuussa ja leirit. Aikuisten osallistumista tarvitaan myös partioiltojen vetäjinä ja omien erityistaitojen opettajina.


Mitä partio maksaa? Pakollinen maksu partiossa on Suomen Partiolaisten jäsenmaksu noin 50 €/vuosi. Siihen sisältyy partiotoiminnan vakuutus. Lippukunnan leirien maksut ovat alle 10 €/leiri ja isommat leirit maksavat noin sata euroa. Ainoa pakollinen varuste on seitsemän euroa maksava huivi. Partiopaita maksaa noin 50 euroa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti